De uitvoering


Zo gaan we het aanpakken

De verbouwing zal deels door een aannemer worden verzorgd, zoals het metselwerk en dak. We proberen zoveel mogelijk alles te laten doen door vrijwilligers en vakmensen die vrijwillig hun diensten aanbieden. Jos, een goede vriend van de familie, en Hein de vader van Tim, leiden samen het project.

Hein heeft een planning gemaakt waarin staat wanneer wat gaat gebeuren. Dit uiteraard in samenwerking en overleg met de aannemer en de vrijwilligers. Ben jij handig of wil je graag mee helpen en weet je niet wat je kan doen? Kom ons helpen:informatie-logo-in-een-cirkel_318-9441 op deze pagina staat waar je bijvoorbeeld aan kan denken. Er is altijd wel iets wat kan worden gedaan. Van bouwen, materiaal aangeven, broodjes smeren tot stofzuigen, de tuin weer fatsoeneren of een rondje wandelen met Tim.

Eerst zal er worden begonnen met het weghakken van de bovenste laag van de vloer. Aarde zal worden afgegraven voor de fundering in verband met de verlenging van voorgevel van de garage. Ook zal er worden geheid en een fundering worden geplaatst voor de aanbouw aan de achterkant. De voordeur zal worden verplaatst en vergroot. Daarna wordt vloerverwarming aangelegd, een nieuwe vloer gegoten en tegels gelegd in de gehele beneden verdieping. Ondertussen zullen alle muren en het dak worden geïsoleerd en het plafond worden geplaatst. Dan zal alles strak worden gestuukt en gesausd en behangen. De badkamer zal worden betegeld. De tillift zal in het plafond worden gemonteerd en de vier elektrische schuifdeuren worden geplaatst. Als laatste zal het sanitair worden geplaatst.

Als alles klaar is, moet de ruimte worden schoongemaakt. Dan kan Tims hoog-laagbed geplaatst worden en verdere aankleding worden verzorgd. Als laatste kan de tuin worden gefatsoeneerd.

Medio april 2017 hopen we te beginnen met het slaan van de eerste paal. Voor de zomer hopen we klaar te zijn zodat Tim in zijn nieuwe kamer kan slapen, spelen en douchen. Daarna volgt de opening en ben je van harte welkom om het eindresultaat te komen bewonderen.

 


Lees meer: