Het plan


Hieronder zie je de plattegrond van onze gehele benedenverdieping.

De gehele ruimte zal worden geïsoleerd aangezien het een enkelsteens muur betreft. De vloer van de garage, keuken en hal zal worden weggehakt en voorzien van een nieuwe dekvloer met vloerverwarming en tegelvloer.

De gehele beneden etage wordt zonder drempels. Deuren zullen worden verbreed. Er worden vier  elektrische schuifdeuren geplaatst. Op ongeveer een derde deel van de garage vanaf de achtertuin gezien, wordt een wand opgetrokken die de badkamer en slaap-speelkamer scheidt. In de aangrenzende badkamer komt geen deur, maar een opening om het zo makkelijk mogelijk te maken voor een rolstoel. Er is een sterke lucht afzuiging nodig in verband met vocht van de badkamer.

De badkamer zal worden bekleed met tegels en voorzien van aangepast sanitair, zoals een verlengd toilet en een wastafel met buikuitsparing en thermosstatische mengkraan met extra lang hengsel. De slaap-speelkamer zal strak worden gestuukt. In het plafond komt een plafond-tillift met rails zodat Tim zelf in de tillift vanuit zijn bed of rolstoel naar de badkamer en toilet kan gaan. Om een idee te geven, deze lift kost bijna 10.000 euro. Waar nu de garagedeur zit, komt een kozijn met kantelkiepraam. De achtermuur wordt in zijn geheel weggehaald en opnieuw opgetrokken, met twee kantelkiepramen.

Om in de slaap-speelkamer aan de kant van de badkamer voor extra daglicht te zorgen, komt er in het plafond een daglichtspot.

Aan de voorkant van de garage wordt de voorgevel iets naar voren geplaatst. De voordeur zal hiervoor richting de keuken worden verzet. Het raam wat naast onze voordeur zit, zal worden opgeofferd. Hiermee wordt de garage ongeveer een halve meter langer. Deze extra ruimte is echt noodzakelijk aangezien er rekening moet worden gehouden met de draaicirkel van de rolstoel in de kamer.

Aangrenzend aan de garage komt er in de achtertuin een aanbouw van 2,3 bij 3,9 meter. Dit wordt vooral de berging van Tim, waarin onder andere zijn rolstoel voor binnen, zijn rolstoel voor buiten en zijn loopfietsje komen te staan, maar ook de wasmachine en droger. In deze ruimte komt een deur naar buiten en een groot dakraam. Deze ruimte zal geïsoleerd worden en voorzien van vloerverwarming, elektra, water en afvoer.


Lees meer: