Voor & Na


We hebben een 3D-impressie tekening gemaakt van de situatie na de verbouwing. Deze tekening hebben we naast een foto van ons huis gezet.

Voorkant

In de onderstaande foto zie je de voorkant van ons huis. Links de garage waar het allemaal om gaat. De garagedeur verdwijnt en wordt vervangen door een gemetselde muur met een kozijn met drie ramen. Om meer binnenruimte te creëren wordt de gevel 50 cm naar voren geplaatst. Om ruimte hiervoor te maken wordt de voordeur 50 cm verplaatst en vervalt het raam naast de voordeur. Tim krijgt een buitenluxaflex als zonwering en verduistering.

Achterkant

Aan de achterkant van de garage wordt een stenen berging opgetrokken. Hierin komen o.a. zijn rolstoel en loophulpmiddel te staan, maar ook de wasmachine en droger. Een nieuwe brede garage-achterdeur wordt in de berging geplaatst, zodat Tim makkelijk naar de tuin kan. Het toiletraampje komt binnen in de berging.

Het dak wordt vanaf de buitenkant geïsoleerd en doorgetrokken tot en met de berging. In de garage komt een dakraam en daglichtspot met daglichtdimmer, zodat Tim natuurlijk licht krijgt in het midden van zijn kamer. Het dakraam en de daglichtspot kunnen elektrisch gesloten worden, zodat hij niet wakker wordt als het in de zomer vroeg licht wordt.

De berging krijgt ook een velux dakraam. Er komen geen ramen in de muren van de berging. Zo blijft er meer ruimte over om planken op te hangen.

Het raam van de overloop op de eerste etage wordt omhoog verplaatst.

Twee van de drie bestaande trappen in de tuin worden vervangen door schuin aflopende paden, zodat Tim in de toekomst zelfstandig naar de tuin kan gaan. Eén van de schuin aflopende paden komt direct naast de berging.

In het hele plan proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de toekomst met de focus op zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

 


Lees meer: