Hein en Jessica zijn een gewoon gezin. Ze wonen al meer dan 12 jaar in het groene hart van Zuid-Holland. Ze zijn in 2010 getrouwd voor de wet en voor de kerk. Inmiddels hebben zij drie kinderen. Tim is de oudste zoon, van 7 jaar. Willemijn is 4 jaar oud en Lennard is op 6 december 2018 geboren.

Hulp accepteren is zo moeilijk. Maar het samen doen voelt zo goed!

In de hiervoor liggende jaren knapten ze zelf het huis op. Langzaamaan raakten ze meer betrokken bij het dorp en de kerk. Jessica zingt al jaren in het kerkkoor en is voorzitter van de MOV, missie ontwikkeling en vrede, de werkgroep die onder andere de vastenaktie en de adventsactie organiseert. Hein zat een aantal jaren in de pastoraatsgroep en runt nu het jongeren programma Rock Solid en Solid Friends met een paar vrijwilligers. Hiervoor organiseren zij elke twee weken een leuk programma voor jongeren met veel diepgang over het geloof en over wat hen bezig houdt. Hier zijn ze erg succesvol in. Al een aantal jaren is er een vaste groep jongeren die elk jaar uitbreidt.

Zonder al deze mensen hadden wij het niet gered

Door de moeizame zwangerschappen van Jessica en de grote zorg voor Tim, kwamen ze erachter dat hulp vragen en accepteren erg moeilijk is. Toch zijn er zoveel mensen die hen hielpen. Mensen die langs kwamen om even te vragen hoe het gaat, om even wat op te ruimen, te stofzuigen, schoon te maken, Jessica veelvuldig naar het ziekenhuis te rijden voor controles en de tuin in orde helpen maken. Mensen die eten brachten wat alleen nog even opgewarmd hoefde worden, de was kwamen opvouwen of even een rondje met Tim gingen wandelen en een brood en melk mee brachten. Mensen die kwamen oppassen zodat Hein en Jessica een keer samen iets leuks konden gaan doen. Geweldig al deze mensen! Zonder al deze mensen, hadden zij het niet gered. Hun dank aan hen is zeer groot en niet in woorden uit te drukken!


Lees meer: