What’s next? Wat komt er hierna?


Na de grote verbouwing van Tim’s kamer, hebben we de tuin aangepast met hellingen in plaats van de bestaande trappen, in verband met hoogte verschil. We hebben het grind verruild voor tegels, want rolstoelwielen rijden niet goed in grind. En nu de bus. Wat komen er hierna nog van grote uitgaven?

Voor zover we nu in de toekomst kunnen kijken, is het enige wat nu nog rest de bus

We hopen en verwachten dat er hierna geen grote dingen meer komen. Tim zal groeien. Hij zal overal uitgroeien en we zullen hiervoor grotere hulpmiddelen nodig hebben. En misschien in de toekomst een elektrische rolstoel. Maar dat zijn dingen die door de gemeente vanuit de WMO of de zorgverzekeraar worden verstrekt. Ook als Tim volwassen wordt, is ons huis nog steeds geschikt, daar hebben we bij de verbouwing al rekening mee gehouden. Hij heeft een eenpersoons formaat hoog-laagbed. De deuren zijn 1 meter breed, waar een grote volwassen rolstoel doorheen past. De badkamer is rolstoel geschikt. Ook als Tim in de toekomst misschien geopereerd moet worden, past er een douchebrancard in de douche. Met de verbouwing hebben we echt geprobeerd 15 jaar vooruit te denken. Tim kan zelf de achtertuin in rijden omdat er nu geen trappen meer zijn. Mocht Tim ooit zo zelfstandig worden dat hij alleen de deur uit wil, dan zijn de sloten zelfs al voorbereid: er is elektra achter de deursloten aanwezig, zodat we elektrische sloten zouden kunnen aanschaffen en monteren zodat Tim geen sleutel zou hoeven hanteren. Maar dat is verre toekomstmuziek. 

Voor zover we nu in de toekomst kunnen kijken, is het enige wat nu nog rest de bus. Dan kunnen we, zoals elk ander gezin, erop uit gaan. Iets wat juist voor Tim belangrijk is omdat hij de wereld niet zelf kan verkennen.


Lees meer: