Fietsen voor Tim

Heb je het al gezien? We zijn de 10.000 euro voorbij! Wauw. Echt ongelofelijk. Op dit moment is er al 10.321 euro gedoneerd. Fantastisch! Ik raak er maar niet over uitgepraat. Op Facebook hebben we al 162 volgers. Wat fijn dat mensen zo betrokken zijn, op de hoogte willen blijven en ons volgen.

Fietsen voor Tim
Het volgende initiatief staat al weer te popelen: Fietsen voor Tim! De peetoom van Tim en goede vriend van ons, Sander Janssen, gaat op zondag 9 oktober fietsen voor Tim. Hij heeft vrijwel geen conditie en zijn knieën zijn ook niet al te best. Maar hij gaat het doen. Voor Tim. 150 km fietsen! Niet zomaar een stukje. Met de auto vind ik dat al een heel eind. Laat staan fietsen. Van Sint-Maartensdijk, ver in de provincie Zeeland, naar de plaats Maartensdijk in de provincie Utrecht, waar Sander woont. Onderweg fietst hij langs ons huis. Hoe fantastisch dat hij dit voor Tim gaat doen! Tim traint heel veel in het revalidatiecentrum ‘de Hoogstraat ‘, drie dagen per week. Sander zal hiervoor ook flink moeten trainen. Dat zal een flinke uitdaging voor hem zijn. Het is natuurlijk nog de vraag of hij dit gaat redden, maar wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in. Uiteraard kan je zijn fietsentocht sponsoren. Zijn doel is 1.500 euro bij elkaar fietsen. Op dit moment wordt hij al voor 447 euro gesponsord. Lees het verhaal van Sander.

Start verbouwing
Wanneer gaan jullie nu starten met de bouw? In oktober verwachten we een uitspraak van de gemeente over welk deel zij gaan betalen en wat niet. Daarna kiezen we een aannemer. Ze hebben al aangegeven dat ze in november en december vol zitten. Daarna bepalen we wat we zelf moeten doen en wat we uitbesteden en gaan we in overleg een planning maken. Het tillen van Tim gaat Hein steeds zwaarder af, dus als het aan ons ligt, starten we zo snel mogelijk met de bouw. We zijn in ieder geval al begonnen met de voorbereidingen op de bouw. Zo gaan we deze week 2 bomen uit onze achtertuin weghalen. Ook een deel van de tuin moet leeg gemaakt worden omdat hier de aanbouw komt. Binnenkort zal er een overdekte werkplaats gemaakt worden onder de pergola.

Hulp uit onverwachte hoek
De afgelopen weken heeft er veel in verschillende kranten gestaan over bouwen voor Tim. Hierdoor krijg je bekendheid en vooral betrokkenheid. Mensen zijn geraakt door ons verhaal, volgen ons en willen helpen. Het is zo mooi om te zien hoe goedgeefs totaal onbekenden mensen zijn. Ze zijn begaan en willen iets doen. Zo belde er laatst iemand op van een bedrijf: “Ik las het artikel in de krant en ik wil graag voor jullie verbouwing spullen aanbieden en ook komen plaatsen.” Dan weet je niet wat je moet zeggen aan de telefoon, zo dankbaar ben je dan. Ook krijgen we steeds meer donaties van onbekenden mensen, maar ook anonieme donaties. Hoe mooi is dat! Dat raakt ons echt. De wereld is zo slecht nog niet. Er zijn zoveel lieve mensen. Kijk maar naar de actiedag. Ondanks dat we alle zorg voor Tim zelf moeten doen, voelen we ons gesteund en gedragen door al die mensen die ons en Tim willen helpen, om het leven minder zwaar te maken. En nu is er weer een nieuw initiatief gestart: Fietsen voor Tim. We voelen ons gezegend met zoveel betrokkenheid en mededogen.

Tot de volgende keer.
Groeten Jessica