Ná de operatie: hoe gaat het nu met Tim?

Aannemer
De kogel is door de kerk: we hebben een aannemer gekozen! Het heeft een tijd op zich laten wachten. Het is namelijk niet eenvoudig om precies te formuleren welke aanpassingen en werkzaamheden er in de garage moeten gebeuren. Ook het opstellen van een offerte met alle details kost veel tijd. We hebben een uitsplitsing gemaakt naar wat de aannemer doet, en wat we zelf gaan doen met vrijwilligers en vakmensen, die een scherpe ‘bouwen voor Tim’-tarief bieden. We moeten namelijk nog steeds besparen op de kosten. Aannemingsbedrijf Niesing uit Woerdense Verlaat gaat de verbouwing doen. We hebben het vertrouwen dat we elkaar goed begrijpen en er een goede samenwerking zal zijn met een mooi eindresultaat. Begin mei gaat Niesing beginnen.

Planning
Er is nu een grove planning gemaakt. Eind maart zullen de heipalen de grond in gaan. Begin april zal de fundering worden gestort. Deze werkzaamheden zijn gesponsord en hoeven niet door de aannemer uitgevoerd te worden.  In de maanden april en mei zullen er dagen geprikt worden om het voorwerk te doen, dus werkzaamheden die we met jou als vrijwilligers gaan uitvoeren, zoals leidingwerk, elektra en riolering leggen. Begin mei gaat de aannemer aan de slag. Deze zal alleen het casco bouwen.

In juni gaan we zelf weer aan de slag. Wij gaan dan het binnenwerk doen, zoals wanden en plafonds zetten en isoleren. Daarna komt de stukadoor erin, de schilder en de tegelzetter. Vervolgens kan de elektra worden afgemonteerd en het sanitair worden geplaatst. Jos en Hein zijn bezig met het verfijnen van de planning. We verwachten dat deze binnenkort op de agenda op onze website staat en hopen we dat heel veel vrijwilligers zich aanmelden om ons te komen helpen.

Hoe gaat het met Tim?
Afgelopen oktober is Tim geopereerd aan zijn spieren in zijn liezen. Deze spieren zijn geheel doorgesneden om ze zo langer te laten worden en de spanning te verminderen. De operatie was goed gegaan. Tim was snel hersteld en kon weer snel naar het revalidatiecentrum. Maar hoe gaat het nu met Tim?

In juni zijn er foto’s gemaakt van de heup van Tim. Hieruit kwam dat de kop uit de kom gaat. Door zijn spasme trekken de spieren aan de binnenkant van zijn benen zo hard, dat de kop uit de kom wordt getrokken. De rechtse kant was al 48% uit de kom. De andere kant 31% uit de kom. Dit was in voorgaande maanden erg verslechterd en dus het percentage toegenomen. Als we niet zouden opereren, zou de kop helemaal uit de kom raken… Na uitgebreid onderzoek van onze kant of opereren een goede keus was, besloten we toch met pijn in ons hart om Tim te laten opereren.

Onlangs zijn er weer foto’s gemaakt van zijn heup, dus van ná de operatie. Nu was de rechtse kant nog maar 31% en de andere kant ook. Wat geweldig! Je ziet vrijwel nooit dat het percentage daalt, oftewel dat de kop weer terug in de kom gaat. Als het stabiliseert is dat al heel erg mooi. We zijn heel erg blij. Behalve dat dit natuurlijk maar getallen zijn, zien we zelf ook dat het beter met Tim gaat. Waar hij voorheen in zijn loopfietsje schaarde, gebeurt dat nu niet meer. Scharen is dat zijn benen kruisen tijdens het lopen, waardoor de benen dus niet meer een loopbeweging kunnen maken. Daarnaast  gaat het lopen erg goed in zijn volledig ondersteund loophulpmiddel. We proberen elke dag met Tim naar buiten te gaan. Wellicht heb je Hein en Tim wel eens langs de weg zien lopen. Tim vindt het prachtig om al de auto’s te zien die op hem afkomen en vooral de vrachtauto’s, waarvan hij waarschijnlijk de flinke windhoos in zijn gezicht het mooiste vindt.

In oktober vroegen we ons af of we er goed aan deden te opereren. Achteraf zijn we blij dat we deze keus hebben gemaakt.

En verder?
De komende weken gaan Jos en Hein de planning verfijnen. We gaan op zoek naar de laatste vakmensen om ons te sponsoren. We kijken enorm uit naar het moment waarop de eerste heipaal de grond in gaat. Dat gaat snel gebeuren. Ik houd je op de hoogte!

Groeten Jessica