“Is dit de echte Tim?”

Paasfeest voor Tim
12 april was het Paasfeest voor Tim in de Antoniusbasisschool in Noorden. We besloten Tim toch mee te nemen en Willemijn ook. Op het schoolplein stond de ijscokar al klaar en was er de mogelijkheid om te knuffelen met lammetjes. Tim keek naar de lammetjes maar vond aanraken te spannend. Binnen was het gezellig en erg druk. Wat een feest! Alle groepen hadden meerdere activiteiten georganiseerd. Zo waren er koekjes en cakes gebakken, werden er planten en paasstukjes verkocht, je kon je laten schminken, nagels laten lakken, je handen en armen laten masseren, eieren waren geschilderd, mooie tekeningen, strijkkralen en paasknutsels gemaakt, er waren toneelstukjes en opvoeringen, er was thee, koffie, wat lekker en een heus Paascafé. Er was een veiling en een rad van avontuur met mooie prijzen. Allemaal bordjes met “activiteiten voor Tim”. En natuurlijk liep er een paashaas rond. In de grote open ruimte van de school (noem je dat nog de aula?) stond de foto van Tim zeer groot geprojecteerd. Tim was overrompeld door de drukte en de vele mensen. Op een gegeven werd er omgeroepen dat Tim binnen was gekomen met zijn vader, moeder en zusje Willemijn. Gelukkig bleef iedereen op voor Tim gepaste afstand. Veel kinderen hebben Tim gezien en kwamen even zwaaien. Een meisje vroeg: “Is dit de echte Tim? Hij is nog schattiger dan op de foto”. Wat een geweldig mooie middag. Wat een mooi feest. Het was zo groots opgezet. Prachtig om de gedrevenheid van alle kinderen te zien.

Uitreiking cheque
De dag erna was de uitreiking van de cheque. Toen ik binnen kwam (ik ging nu alleen omdat het voor Tim toch wel erg veel was geweest), zaten alle kinderen op de grond korte filmpjes van de zandtovenaar te kijken, over onder andere de kruisiging en opstanding van Jezus. Daarna mocht ik naar voren komen en een paar kinderen overhandigde de cheque. 868 euro was er opgehaald. Er was nog een goed doel: de andere helft, dus nog eens 868 euro, was voor BOSK, de belangvereniging die zich inzet voor mensen met een motorische beperking en hun ouders. Tevens werd er een cheque van Verhuurbedrijf Kuijf overhandigd voor Tim. Fantastisch wat een bedragen! Hier zijn we heel erg blij mee. Ik sprak na afloop een paar kinderen die vragen over Tim stelden en het leuk vonden dat ze Tim hadden gezien.

Hoe gaat het met de verbouwing?
Er is veel gebeurd de afgelopen weken. Rob en Lucas hebben hard gewerkt aan de groepenkast. Deze hebben we gesponsord gekregen en moest nog worden ingericht. Hier zijn ze een aantal dagen mee bezig geweest. John kwam zo maar langs en heeft als verrassing voor ons, de hele voortuin opgeruimd en het afval naar het grofvuil gebracht.

Vorige week heeft Hein samen met John op de klusdag alle radiatoren verwijderd. Deze zijn niet meer nodig omdat er vloerverwarming komt. Ook hebben ze alle leidingen verwijderd.

Afgelopen week is er gewerkt aan de fundering. Peter, Jos, Robin en Hein hebben ankers gemaakt in de huidige fundering.

Er is een aftakking gemaakt van het huidige rioolsysteem naar de kamer van Tim. Nieuwe rioolbuizen zijn aangelegd waar de nieuwe berging gaat komen.

Vandaag zijn de heipalen volgestort met beton. Om 4 uur reed de betonvrachtwagen van Van den Dool uit Zegveld voor. Zij sponsoren het beton. Lucas en Hein hebben samen met Kees met kruiwagens vanaf de betonvrachtwagen naar de heipalen gereden om die vol te storten. Daarna werd de bewapening en de bekisting gemaakt door Rini, Lucas, Jos en Hein. Hans heeft met zijn drone opnames gemaakt boven ons huis. Komende woensdag wordt de fundering gestort.

Klusdata: Schijf in je agenda!
Alle mensen die tot nu toe hebben geholpen met klussen, vertellen later dat ze het zo leuk en fijn vonden om te helpen. Ze hebben het gevoel dat ze echt iets kunnen doen, iets kunnen bijdragen. Helpen met je handen. Daarnaast is het heel gezellig met zijn allen, is de sfeer heel goed en iedereen heel erg gemotiveerd. Het geeft veel energie en de hulp wordt zeer gewaardeerd.

In juni hebben we jouw hulp hard nodig, want er moet dan echt heel erg veel gebeuren. Ben je handig of minder handig? Het maakt niet uit. Alle hulp is heel erg welkom.

Wat gaan we doen: We gaan twee muurtjes in de badkamer, voorzetwanden, plafond en isolatie plaatsen; monteren daglichtspot; plaatsen veluxdakraam; aanleggen elektra en aanleggen centrale afzuiging. Dus zagen, schroeven, snijden, isolatie.

Wanneer:

Donderdag en vrijdag 1 en 2 juni van 18.30 tot 21.30

Zaterdag en zondag 3 en 4 juni van 10.00 tot 17.00

Maandag t/m vrijdag 5 – 9 juni van 18.30 tot 21.30

Zaterdag en zondag 10 en 11 juni van 10.00 tot 17.00

Maandag t/m vrijdag 12 – 16 juni van 18.30 tot 21.30

Zaterdag en zondag 17 en 18 juni van 10.00 tot 18.00

Uiteraard verwachten we niet dat je alle dagen komt helpen. Als iedereen een paar dagen pakt, hebben we alle dagen een goed team. We hopen elke dag met 6 mensen aan de slag te gaan. Uiteraard kunnen we ook wat hulp gebruiken bij de catering en de verzorging van Tim en Willemijn.

Je kan je opgeven bij Jos, Jessica of Hein. Je mag appen, mailen of bellen. En denk niet: “Ik zie al veel namen voorbij komen, mijn hulp is niet nodig”.

We doen het met zijn allen… en dat voelt goed!
Bedankt lieve mensen voor al jullie hulp en sponsoring.
Lieve groetjes Jessica

2 thoughts on ““Is dit de echte Tim?””

  1. Leuk verslag van de Antoniusschool actie voor Tim.
    Wat geweldig dat de kinderen zo gemotiveerd waren om deze actie te dragen!

    Ik wil voor de komende klusdagen voor drie gelegenheden in juni graag voor hapjes of soep zorgen, b.v. op de drie zaterdagen?…maar het mag ook op andere dagen zijn. Laat even weten wanneer en gekookt moet worden, en wat?

    1. Geweldig inderdaad. Fantastisch om te zien dat de kinderen zo gedreven en gemotiveerd waren. Zo lief!

      Wat fijn dat je weer hapjes of soep wilt maken. Echt heel erg fijn! Ik zal ruim op tijd laten weten wat en wanneer. Dan stuur ik je een berichtje. Heel erg bedankt vast! xxxx

Comments are closed.