Slopen, bouwen en schoonmaken

Dit is blog vol met foto’s. Je kan zien hoeveel werk er is verzet de afgelopen 3 weken. De aannemer is begonnen en zelf hebben we zeker niet stil gezeten. Om geld uit te sparen, hebben we heel veel werk zelf gedaan.  De aannemer begon 8 mei met de aanbouw van de berging aan de achterkant van het huis. Daarnaast is het oude dak verwijderd en zijn er nieuwe dakplaten en nieuwe dakpannen op het dak geplaatst.

De garagevloer had ernstige betonrot, dus de vloer moest volledig gesloopt worden. Deze is er helemaal uitgehakt en al het puin is afgevoerd.

De deuren naar de woonkamer en keuken zijn breder uitgezaagd, zodat Tim makkelijker door de (schuif)deur kan. Om de muur te ondersteunen zijn er lateien (= stalen balk voor extra steun) geplaatst. Ook is de oude dekvloer in de hal en keuken uitgehakt en afgevoerd.

In het weekend van vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei is er echt keihard gewerkt! Omdat de vloer in de garage compleet was weggehakt, moest er in 1 weekend een nieuwe vloer worden gelegd. Mario zou namelijk de dag er na voor de deur staan om de vloerverwarming aan te leggen. Echt een applaus waard, want Jos, Hein, Lucas, Siebe en Sander hebben keihard gewerkt van vroeg in de ochtend tot zeer laat in de avond om alles klaar te krijgen. En het is gelukt! De vloer ligt er op tijd in! We lopen op schema, dus de planning klopt nog steeds. Nienke en Monique verzorgde de heerlijke lunch.

Alle leidingen en riolering moesten meteen worden aangelegd voor onder andere de badkamer. Dit alles moest gebeuren voordat de vloer dicht gemaakt werd.

Op maandag 22 mei heeft Mario de vloerverwarming gelegd. Henco heeft alle vloerverwarmingsbuizen gesponsord (720 meter).

Dinsdag 23 mei werd onverwachts een dag eerder dan afgesproken de zandcementvloer gestort. Gelukkig was de vloer en leidingwerk op tijd klaar.

Tijdens al dit breekwerk waren we niet thuis. Door het wegbreken van de vloeren, het breder zagen van de deuren en het storten van de vloer, was er in het hele huis een dikke laag stof ontstaan. Gelukkig was werkelijk ons hele huis in plastic ingepakt.  Donderdag 25 mei kwam een heel schoonmaaktteam ons huis schoonmaken. Tineke, Renee, Agatha en Jos hebben een flinke ochtend hard gewerkt om ons huis weer bewoonbaar te maken zodat we weer met de kinderen thuis konden komen. Echt geweldig.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 mei is er een gat in de muur van de berging gezaagd en is de meterkast verplaatst. Deze bevond zich eerst in de garage, maar is door Rob, Lucas en Hein verplaatst en opnieuw aangesloten.

Wat een werk is er verzet! Wat een hoop mensen hebben er geholpen. Echt fantastisch. Zonder al die mensen hadden we het niet gered. Alleen was het ons nooit gelukt. En zeker niet in dit tempo. Dank je wel lieve mensen! Voor al jullie hulp, het werk, het schoonmaken, het sponsoren van werk en materialen!

Volg jij ons al op facebook? Klik bovenaan op de facebook pagina Bouwen voor Tim op ‘ vind-ik-leuk’ en ik hou je op de hoogte over de verbouwing met foto’s en andere info.

Bedankt lieve mensen.
Lieve groetjes Jessica

One thought on “Slopen, bouwen en schoonmaken”

Comments are closed.