Swingen voor Tim

Koningsdag
Vorige week donderdag was het Koningsdag. Met Tim waren we bij de braderie in Noorden. “Kijk mama, Tim is er ook”. Het was leuk te merken dat er kinderen waren die Tim herkenden. Dat voelt goed. Dat was het belangrijkste doel van het Paasfeest in de Antonius school: kinderen die Tim zien als Tim.

Verbouwingsvorderingen
We zijn druk bezig met de verbouwing. Nadat de heipalen waren geslagen en volgegoten met beton, is vorige week de fundering gestort. Met hulp van Rinie, Lucas, Peter en Jos is daarna de vloer opgebouwd: met een stalen hoeklijn, betonnen balken, tempex broodjes en betimmering, is daarna de vloer gestort. Dit is allemaal gedaan onder leiding van Rinie. Ook is de garage en tuin klaar gemaakt voor de aannemer, zodat deze op tijd kon beginnen. We waren mooi op tijd klaar, want vandaag is de aannemer begonnen.

Liander is vandaag bezig geweest met het verzetten van de hoofdaansluiting van de elektra en het gas. Dit is een belangrijk onderdeel van de verbouwing, omdat veel werkzaamheden hiervan afhankelijk zijn. Nadat Liander vandaag klaar was, heeft Rob de meter aangesloten op de groepenkast en sluit morgen de loodgieter het gas aan. Het verzetten van de hoofdaansluitingen is volledig gesponsord door Liander.

Verbouwingstegenvaller
Afgelopen tijd hebben Jos, Peter en Hein mantelbuizen aangelegd om de hoofdaansluiting voor het gas en elektra door heen te leggen. In de kruipruimte van de garage ontdekte we een flinke tegenvaller: de vloer heeft ernstige betonrot, dus de vloer moet volledig uitgehakt worden en opnieuw aangelegd. De aannemer heeft dit begroot op ca. 5000 euro incl. BTW. Dit is voor ons een te hoog bedrag (er is nog steeds een tekort) en daarom hebben we besloten om dit zelf te doen. Er zijn dan nog wel extra kosten voor het uithakken en ook zijn er extra materiaalkosten.

Oproep: Heb jij zin om vrijdag 19 mei van 19 tot 22 uur, zaterdag 20 mei van 10 tot 17 uur en/of zondag 21 mei van 10 tot 17 uur mee te helpen met het aanleggen van de vloer, graag! We kunnen ieders hulp zeer gebruiken! We hebben 4 personen per dag nodig. Het is cruciaal dat we genoeg mensen hebben, zodat de vloer dit weekend af komt, want maandag wordt de vloerverwarming gelegd, dus dan moet het klaar zijn.   

Bandgebeuren
Wat een geweldig muzikaal spektakel was het Bandgebeuren. Eerlijk gezegd was ik nooit eerder bij het Bandgebeuren geweest en wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Het was geweldig. Zoveel prachtige bands met goeie muziek. Uiteraard live. De sfeer zat er goed in. Café de Klinker in Noorden zat bomvol. Groot op de achtergrond achter het drumstel, hing het logo van Bouwen voor Tim. Op een fors tv-scherm werden foto’s getoond van voorgaande ‘Bandgebeurens’ met een verhaaltje en foto’s van Tim. Elke band speelde 5 nummers. Hierna werd er door elke band gecollecteerd voor Tim. Tegelijkertijd werden er voorbereidingen getroffen, zodat zo snel mogelijk weer de volgende band kon optreden. John Kwakkenbos, de presentator van de avond, hield een kort interview met Hein. Het was zo mooi: al die mensen swingend op de muziek met Tim in beeld op het grote tv-scherm en geweldige muziek. Voor mij emotioneel, want al die mensen zijn met Tim en ons begaan en willen ons helpen en doen daarnaast waar hun hart ligt: muziek maken. En dat voel je! Geweldig. Ik moest stiekem even een traantje laten. Wat hebben we een geweldige avond gehad.

Een journalist van het Witte Weekblad was aanwezig en we hadden een kort interview buiten. Mooi was dat deze man ons een hart onder de riem wilde steken door ook zijn verhaal te vertellen, over een familielid die dezelfde hersenbeschadiging heeft als Tim. Mooi dat we zo hetzelfde verhaal konden delen.

Sponsors
Ongelofelijk hoeveel sponsors hebben aangegeven Tim te willen sponsoren: maar liefst 35 sponsors zijn er nu! Ik zou ze allemaal wel willen noemen en er leuke anekdotes over willen vertellen. Maar dan doe ik anderen zeker te kort. Ik wil er wel aandacht aan besteden omdat het zo geweldig is om te merken dat kleine maar ook hele grote bedrijven begaan zijn met ons verhaal en doen wat ze kunnen. Daarom laat ik hieronder alle logo’s zien van de betreffende bedrijven. Afgelopen week zijn er weer 5 bedrijven bij gekomen die ons sponsoren. We vragen vaak aan de sponsor: “Waarom sponsor je ons?” Het antwoord is dan in de trant van: “Ik heb ook kinderen en ben ook ouder, ik snap dat je alles voor je kind over hebt. Dat begrijp ik heel goed. Daarom ga ik jou helpen.” Het blijkt dat iedereen een verhaal heeft. Of iemand kent in zijn omgeving. Het is mooi om er met elkaar over te praten, elkaar te kunnen begrijpen en dezelfde ervaringen te kunnen delen.

Bedankt lieve mensen.
Lieve groetjes Jessica

2 thoughts on “Swingen voor Tim”

  1. Op de foto’s zie ik geen betonrot, wat is er precies aan de hand?

    1. Hoi Henk,

      De vloer van de garage bestaat uit een zogenaamde nehobo-vloer, oftewel, holle broodjes vloer. Dit zijn bakstenen die hol zijn van binnen en gemetseld. Toen Hein en Jos onder de grond waren, was vrijwel de gehele vloer aan de onderkant gehalveerd, oftewel: de bakstenen waren afgebrokkeld en de holling in de baksteen te zien! Ook is alle bewapening verroest, zo erg zelfs, dat flinke stukken staal al uit het cement waren gekomen en naar beneden gevallen! De aannemer had nog nooit zo’n slechte vloer gezien. Dus helaas moeten we de vloer gaan vervangen. Gelukkig hebben we de auto maar slechts enkele keren in de garage gezet… De vloeren van de rest van het huis zijn wonderbaarlijk prima.

      Groeten Jessica

Comments are closed.