Regelen, regelen en nog eens regelen…

Het is een heel traject om tot een keuze van een aannemer te komen. Eerst moet je zelf goed voor ogen hebben wat je precies wilt gaan doen. Dat is best lastig, aangezien we niet in de toekomst kunnen kijken, maar we wel 10 jaar vooruit willen kijken naar hoe Tim dan zal zijn en wat hij dan nodig heeft. Zo willen we de deuren nu al breder laten maken, ook al krijgt hij nu eerst een kinderrolstoel die smaller is en wel door de deur past. We hebben geen zin om over een paar jaar weer in de stof en rotzooi te zitten wanneer Tim een grotere rolstoel krijgt. De badkamer is misschien nog wel moeilijker: hoe hoog hangen we het toilet, waar plaatsen we het toilet (kan ik dan nog naast Tim staan om hem te helpen), waar hangen we de wastafel en hoe hoog (kan hij er dan vanuit de rolstoel bij), waar plaatsen we de kraan voor de douche (met welke arm zou Tim dit in de toekomst eventueel zelf kunnen bedienen). Ook keuzes over kozijngrootte zijn essentieel (kan Tim vanuit zijn rolstoel naar buiten kijken). Belangrijke keuzes die je niet een twee drie kan veranderen wanneer blijkt dat iets niet helemaal handig geplaatst is.

Supportbeurs
Een aantal maanden geleden zijn Hein en Jos naar de Supportbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht geweest. Dit is een beurs voor mensen met een functiebeperking. Op deze beurs keken zij hun ogen uit. Er was veel informatie te vinden over soorten hulpmiddelen, stands over mobiliteit en vervoer, over persoonlijke verzorging, over vrije tijd en vakantie. Maar ook over wonen en bouwen, domotica (red. huisautomatisering) en communicatie. Hier hebben zij veel ideeën opgedaan en onder andere de tillift, die Tim in zijn kamer krijgt, in werking gezien. Er ging een nieuwe wereld voor hen open.

Aannemer keuze
Wanneer je een goed beeld hebt van wat er nodig is voor Tim, vraag je offertes aan. Er zijn nu in de selectieronde nog 2 aannemers over. Hieruit gaan we snel een keuze maken. We hebben al een goed beeld wat alles gaat kosten en hoeveel geld we tot onze beschikking hebben. Ondanks dat we een enorm bedrag hebben opgehaald, bijna 28.000 euro, is er helaas nog steeds een tekort van grofweg 10.000 euro. Dus we gaan een hoop dingen zelf doen en samen met jou als vrijwilliger. Zo gaan we de muren van binnenuit isoleren en afwerken met gipsplaten. Ook gaan we het plafond isoleren en afwerken. Alle elektra leggen we zelf aan. Het verplaatsen van de meterkast doen we ook zelf. Het inhuren van een elektricien kost veel geld en hiermee sparen we een enorm bedrag uit.

Rini is erg begaan met Tim en heeft daarom aangeboden ons te willen helpen. Hij komt de fundering aanleggen en het beton storten. Geweldig!

Om nog meer te besparen, zoeken we nog mensen of bedrijven die ons willen sponsoren: iemand die grote tegels kan leggen (we hebben dus gekozen voor een tegelvloer). En iemand die de aarde wil uitgraven waar de fundering komt. Jos is ook flink aan het lobbyen om een sponsor te vinden voor de kozijnen en andere materialen.

Agenda
We hebben een agenda op de website geplaatst. Hier kan je zien wat we, wanneer gaan doen en met wie. Wanneer we een aannemer hebben gekozen, gaan we een planning maken. Deze zal dan hier vermeld worden.

Tuinplantdag
Komende zondagochtend hebben we een tuinplantdag gepland. We gaan de planten uitgraven die op het stuk grond staan waar de nieuwe berging gaat komen. Hier ligt ook een stuk met tegels en twee traptredes. We gaan een stuk gras uitgraven en hier komen deze planten te staan, zodat we ze later kunnen herplanten. Op onze nieuwe agenda pagina kun je ook zien wie er al komen. Voor broodjes en heerlijke zelfgemaakte soep wordt gezorgd. Rond de lunch worden er hamburgers gebakken. Kom je ook? Zondag 10 uur. Neem een schep mee! Wij zorgen voor een mooi vuur.

Tot zondag lieve mensen!

Groeten Jessica

One thought on “Regelen, regelen en nog eens regelen…”

  1. Ik kreeg laatst de volgende vraag op Facebook van Henk:

    Ik lees van hoe hoog je de toiletpot moet hangen. Er zijn er te koop de in hoogte regelbaar zijn. Misschien is het toch handiger om niet alles eerst uit te pluizen om later tot de ontdekking te komen dat het anders kon. Jullie krijgen inmiddels veel spullen en diensten geschonken, zou het streefbedrag van 35000 euro niet bijgesteld kunnen worden?

    Hoi Henk, Wat fijn dat je meedenkt. Een in hoogte verstelbaar toilet is inderdaad een hele fijne optie, maar voor ons onbetaalbaar, namelijk ruim 4500 euro. We proberen juist over alle opties en mogelijkheden en vooral toekomstperspectief van Tim na te denken, zodat we nu de juiste keuzes maken. Dat is inderdaad wel veel werk en kost ons veel tijd, maar sommige dingen zijn onomkeerbaar. We proberen 10 jaar vooruit kijken, maar we weten niet hoe Tim zich ontwikkeld. Dat kan positief zijn, maar ook negatiever dan we verwachten. En dan zou het kunnen dat je een douchebrancard of een elektrisch toilet nodig hebt. Als je dan nog elektra moet gaan leggen, of de douche moet verbreden voor de douchebrancard, zijn de kosten extreem hoog. We proberen zo de kosten te besparen en zo efficiënt mogelijk te werken. Want we willen niet nog een keer gaan breken en in de puin zitten.

    Ik snap je vraag over het streefbedrag. In de financiële verantwoording is te zien dat er nog steeds een te kort is van ruim 8000 euro. Dit is na aftrek van alle giften van bedrijven en al het vrijwilligerswerk. Wanneer we niet zoveel gesponsord zouden krijgen, zou het te kort nog veel hoger zijn. Helaas hebben we het streefbedrag al twee keer naar boven moeten bijstellen. Op dit moment loopt er nog steeds een initiatief om geld in te zamelen, namelijk Bandgebeuren. En is Jos bezig om een nieuwe actie op te zetten.

Comments are closed.