We halen het niet…of toch wel

Hard werken om planning te halen
Afgelopen en week en met name dit weekend is er denk ik nog nooit zoveel werk verzet sinds dat we begonnen zijn. Met man en macht werken we aan de wanden, want deze moeten klaar, want morgen komt de tegelzetter. Ik was bang dat we het niet af zouden krijgen en de tegelzetter moesten gaan verzetten. Maar dat is niet nodig, want iedereen zet een stapje extra en dat is zo mooi om te zien. Iedereen doet het voor Tim en voor ons. Alle vrijwilligers werken hard. Geen getreuzel, want iedereen voelt de tijdsdruk. Die verbondenheid is mooi. Dat geeft energie. We werken met zijn allen samen aan één doel: een mooie kamer voor Tim. Geweldig!

Toen iedereen vanavond weer weg was en de kindjes in bed lagen, ben ik met Hein nog even naar de garage gegaan. Het is eigenlijk geen garage meer: het begint nu echt Tim’s kamer te worden. En de aanbouw wordt nu al echt een mooie berging. Doordat de gipsplaten lichtgrijs zijn, wordt het een flink stuk lichter. We hebben echt staan te bewonderen hoe mooi het is geworden en wat een enorme hoeveelheid werk er is verzet deze week en ook de afgelopen tijd. De tussenwandjes zijn nu opgetrokken en dat geeft echt een groot verschil. Nu kan je echt zien: dit is de slaapkamer en dit wordt de badkamer. Alles is voorzien van houten platen. Alle gaten zijn erin gemaakt voor de stopcontacten en voorzien van bedrading. Nog niet alle wanden zijn volledig dicht gezet met gipsplaten, maar wel voldoende zodat de tegelzetter kan beginnen. Dus we zijn helaas nog niet klaar… We halen de planning, zodat de tegelzetter aan de slag kan, maar aan de andere kant niet helemaal: nog niet alles is voorzien van gipsplaten. Maar dat komt goed. Daar gaan we de komende tijd aan werken.

Enige tijd terug bleek dat de balken van het plafond niet in één lijn met elkaar liepen waardoor we het werk van de aannemer weer opnieuw moesten doen: we hebben toen alle balken op één lijn gebracht. Nu blijkt dat ze ook niet waterpas hangen. Dat is een tegenvaller. Het is een verschil van 3 cm. Dat lijkt weinig maar dat is, buiten dat je dat met het blote oog ziet, voor de tillift onwenselijk: wanneer Tim erin zit, zou hij naar één kant glijden. Dus alle balken moeten we nog gelijk hangen. Daarna moet het rachelwerk weer terug en op de juiste hoogte worden geplaatst en daarna de gipsplaten tegen het plafond aan.

Engelen
Morgen komt de tegelzetter. Ik heb er echt zin in. Wanneer de vloer wordt gelegd, is de afwerking voor mijn gevoel al begonnen. Er ligt nog een hoop werk voor ons, maar er is al ontzettend veel werk gedaan. En dat allemaal samen met hele lieve, heel erg hard werkende vrijwilligers! Met de nadruk op hardwerkend. En dan overdrijf ik niet. Dit weekend waren dat Siebe, Gerlof, Jos en Peter. Door de weeks waren dat Jos, Robin en Sander. Monique A. en Nienke hielpen mee met de catering en support met de kindjes. Omdat er vandaag nog zoveel werk moest worden gedaan voordat de tegelzetter begint, voelde we een lichte paniek. Alleen Gerlof zou vandaag komen helpen. Maar in de loop van de middag druppelde onverwachts Peter, daarna Siebe en uiteindelijk Jos nog binnen. Gelukkig hadden we vandaag een enorm team mensen om mee te werken. Als je over engelen spreekt die komen helpen, dan was dat vandaag zeker het geval. Waar zouden we zonder jullie zijn? Ik kan het niet genoeg zeggen: dank je wel allemaal!

Verkeerde tegelkleur
Even was er nog stress vandaag: de kleur van de tegels klopt niet. Deze kleur had ik toch niet besteld? Of komt dat omdat ze onder de tent staan en er nog plastic overheen zit? Ik schrok er vannacht letterlijk wakker van. Dus het eerste wat ik vanmorgen ging doen, was een tegel pakken en bekijken. Gelukkig… het klopt toch.

BCN Biljart Club Noorden
Dit weekend stond Fijk voor de deur. Hij kwam namens BCN Biljart Club Noorden een heel mooi geld bedrag overhandigen. Geheel onverwacht zijn zij een mooi nieuw initiatief gestart: Biljarten voor Tim. Met de hele biljartclub hebben ze geld opgehaald voor Tim! Echt fantastisch! De regel is zo: wanneer je een fout maakt, moet je een dubbeltje in de pot doen. “Ik ben niet zo goed in biljart”, grapte Fijk. Zo lief. Dank je wel lieve biljart-mensen!

Tot de volgende keer lieve mensen. Ik houd jullie op de hoogte.
Lieve groeten Jessica